Kommentti – Anna palaa, Frank?

Opiskelijaetujärjestelmän uudistus ei ole sujunut täysin kivuttomasti. Tiedotus uudesta Frank-palvelusta on ollut vajavaista ja opiskelijakorttien jakelukatkokset ovat saaneet lähes farssimaiset mittasuhteet. Hatarasta alusta ja hämärästä julkisuuskuvasta huolimatta Frankin kotisivut todistavat kuitenkin palvelun etujen olevan melko huomattavia ja laadukkaita.

Satakunnassa kysymyksiä herättää alueella laajasti toimivan Siivu-etupalvelun ja Frankin yhteensovittaminen. Frankin toimintaperiaatteiden mukaan mikä vain kykenevä taho voi aloittaa etujen keräämisen ja hyötyä tästä rahallisesti. Esimerkiksi yksittäinen ainejärjestö voi sopia paikallisten yritysten kanssa opiskelijaeduista ja toimittaa sopimuksen Frankille, joka antaa osuuden kerääjälle. On siis mahdollista, että lähitulevaisuudessa Satakunnan alueella toimii kaksi ristikkäistä etujärjestelmää.

Siivu.fi on Satakunnan Kansan aloitteesta syntynyt palvelu, jota lehti hallinnoi edelleen. Siivun kehittäminen on kuitenkin hieman jäässä, sillä vastuu etujen päivittämisestä ja yhteydenotoista on epäselvää Satakunnan Kansan sisälläkin. Frank taas on suomalaisten opiskelijajärjestöjen yhteisesti hallinnoima.

SAMKin opiskelijakunnan SAMMAKKOn hallitus linjasi hiljattain kokouksessaan, että Porin opiskelijataloyhdistys voi ryhtyä selvittämään siivu.fi-portaalin opiskelijaetujen siirtämistä Frank-palveluun siten, että opiskelijataloyhdistys huolehtisi etujen hankkimisesta. Kansallinen ja vahva etujärjestelmä tuo mukanaan hyötyjä, mutta satakuntalaisen opiskelijakentän täytyy myös pohtia mahdollisen rakennemuutoksen ongelmia. Pointti seuraa tilannetta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: