Salaattia, pinssejä, rakkautta

Tullikoira nautti rapsuttelusta.
Tullikoira nautti rapsuttelusta.

Suuri osa Suomea ja vähän muutakin maailmaa on taas kerääntynyt Poriin, kun Pori Jazzit ja SuomiAreena ovat täydessä pärinässään. Pointin toimitus on ollut mukana hälinässä ja kävi kiertämässä kauppatorin sekä kävelykadun kojuja. Ihmismassaa riitti, mutta niin riitti myös siistiä ilmaistavaraa ja toimintaa kojuilla. Tässä toimituksen suosikkijutut Porin torilta ja kävelykadulta:

Kuva kuvasta.
Kuva kuvasta.

Parhaiden kojujen kärkisijalle nousi Radio Novan piste, missä sijaitsi Party Photo Booth. Kuvauspömpelin sisälle mahtui helposti kaksi ihmistä ilveilemään ja lopputulos oli niin kaunista, kuin odottaa saattaa. Homma parantui entisestään, kun kuva tulostui välittömästi ja molemmat kuvattavat saivat oman kopionsa ilmaiseksi. Aivan huikee juttu!

Hende tuoreen taideteoksensa kera.
Hende tuoreen taideteoksensa kera.

Erityisesti mieleen jäi myös ulkoministeriön teltta, missä graffititaiteilija Hende oli tuunailemassa ihmisten kenkiä. Tämäkin oli ilmaista, mutta kesti valitettavasti vain pari tuntia ja ainoastaan torstaina. Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että kyseinen koju olisi varmasti noussut loistamaan listan ykkössijalle, jos toimittaja olisi itsekin ehtinyt saamaan tennariinsa Henden taidetta. Aikataulu kuitenkin petti ja Hendellä oli jo kädet täynnä. Tämä jää kirvelemään pitkäksi aikaa, sillä valmiit kengät olivat kadehdittavan hienoja.

Toimittaja sai salaatin.
Toimittaja sai salaatin.

Muita mainitsemisen arvoisia juttuja, joita Porin ytimestä löytyi, on Pori energian piste, missä jaettiin Härkälän salaattia sekä TVO:n koju, jossa pääsi testaamaan, paljonko saa tuotettua sähköä kuntopyörää polkemalla. Tässä on rehvastelun paikka, sillä reisien hapotuksesta huolimatta Pointin toimittaja polki suoraan listan kakkospaikalle ja olisi saanut vaikka porakoneen käyntiin omilla wateillaan. Hurraa!

Sinistä juomaa.

Lisäksi monilta kojuilta sai hyvän annoksen karkkeja ja tarttuipa mukaan myös liikuntaseteli, satukirja ja tiskirätti. Pinssejä sai sieltä täältä, mutta parasta oli, kun SAK:in teltalla sai tehdä mieleisensä pinssin itse. Gasum jakoi omituisen sinistä jäähilejuomaa ja Väestöliitto oli kannustamassa kansaa rakkauteen.

Ella sanoo ihastutti kuulijoita Yrjönkadulla.
Ella sanoo ihastutti kuulijoita Yrjönkadulla.

Hetkeksi toimitus myös jähmettyi ihastuksesta, kun kuuli ja näki katusoittajaduon Ella sanoo, joka osasi hommansa. Siskokset vetivät covereita taidokkaasti ja omalla tyylillään eikä vaikuttavuuden määrää ainakaan vähentänyt tyttöjen nuori ikä. Näistä varmaan kuullaan vielä.

Poika ja ilmapalloja.
Poika ja ilmapalloja.

Nyt kannattaa vielä suunnata Poriin ja sen kauppatorille sekä kävelykadulle etsimään parhaat tikkarit, ilmaiset salaatit ja otattamaan itsestään muutamat kuvat. Samalla voi vaikuttaa asioihin ja esimerkiksi allekirjoittaa vetoomuksen kansainvälisen muovisopimuksen aikaansaamiseksi. Nyt menoks!

Teksti: Linnea Kotiniemi

Kuvat: Aleksi Malinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: