Salil eka salil vika

9789511283690

Musta Barbaari, Tomi Takamaa: Salil eka salil vika, Otava 2014. 142 s.

Kukapa ei haluaisi omistaa urheilullisesti ja tervettä vartaloa? Kroppaa, jossa elintasovatsan tilalla loistaisikin sixpack?

Varmasti jokainen, ja sen tietävät myös internetilmiö James Nikander aka Musta Barbaari sekä ProBody-lehden päätoimittaja Tomi Takamaa. Heidän kirjoittama ”Salil eka salil vika” -teos on puoliksi Mustan Barbaarin elämänkerta, puoliksi treenikirja.

Kirjan alkuosassa kerrotaan James Nikanderin tiestä Mustaksi Barbaariksi: miten tummaihoisesta ja innokkaasta jalkapalloilijasta tulikin koko Suomen nuorison tunnistama rap-artisti, viihdyttäjä ja bodari?

Teoksen toisella puoliskolla taas avataan nuoren kehonrakentajan treenifilosofiaa ja käytännön bodausoppeja. Jotain erilaistakin ”Salil eka salil vika” tarjoaa verrattaessa muihin vastaaviin treeniopuksiin.

Tämä kirja on nimittäin selkeästi tehty nuorisoa – eli Mustan Barbaarin faneja – varten. Jollain tavalla kirja ehkä antaakin vastauksia niihin kysymyksiin, joita nuoret ja aloittelevat bodarinalut saattavat miettiä.

Vaikka kirjanteon taustalla on varmasti Musta Barbaari -hypen ja yhteiskunnassa vallitsevan terveysbuumin hyödyntäminen, voi kirjalla ihan oikeasti olla jopa tilausta. Eikä kirjan lukeminen ja sen vinkeistä opiksi ottaminen ole pahitteeksi kenellekään, sillä: Education is important but big biceps are importanter.

Timo Riihentupa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: