Omakotitalon pihalta suureksi festariksi

Simerock (11.-12.8.2017) on saanut alkunsa Rovaniemen Kolpeneentiellä vuonna 2002, jolloin festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran talkoovoimin. Omakotitalon takapihalle rakennetussa festivaaliteltassa juhlittiin purevasta 25 asteen pakkasesta huolimatta. Nyt vuonna 2017 meininki on hieman eri, sillä Simerock juoksutti lavalle kesän kuumimpia nimiä kiitettävään tahtiin, mutta ruuhkilta ja jonoilta ei vältytty, sillä festivaali myytiin jälleen loppuun. Tietämättömille kerrottakoon, että Ounaspaviljongin alue Rovaniemellä on melko lailla ahdas 25 000 katsojalle ja noin 50 artistille.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Haloo Helsinki!

Simerockin parasta antia tarjoilivat (tämä vain henkilökohtainen näkemykseni) lavalla nähdyt Haloo Helsinki!, Robin ja Juha Tapio. Ysäriartisteista lyhyen setin vetivät Daze, E-rotic ja Captain Jack, jotka olivat jokainen omilta osiltaan huikeita ja keikkavedotkin tuoreita.

Yleisön viihdykkeeksi oli tarjolla myös roast-osuus, kun Sampo Kaulanen, Joulupukki ja Niko Saarinen roastasivat toisiaan Simerockin kakkoslavalla. Ohjelmanumero oli erittäin onnistunut, ja antoi tarpeellisen hengähdystauon musiikin jatkuvaan tykitykseen. Festivaalin tuottaja Sime Yliaska sai huulenheitossa myös osansa, vaikkei lavalla ollutkaan – loan heittoa, mutta hyvällä fiiliksellä.

Haloo Helsinki! päätti oikeutetusti Simerockin perjantain, ja se päätös oli enemmän kuin huikea. Uskallan nostaa tämän keikan jopa tämän vuoden festarikeikkojen ehdottomaksi ykköseksi. Moni artisti lopettaa kesän keikkarundinsa juuri Rovaniemellä, joten monilla keikoilla oli jopa hieman haikeutta ilmassa.

(Juttu jatkuu kuvan alla.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vesala

Lauantain päätös oli hienoinen pettymys: Robinin jälkeen päälavalle oli buukattu esiintymään vielä Teflon Brothers. Odotuksissa oli, että Teflonit olisivat päättäneet festivaalin ryminällä, mutta keikka oli teflonmainen ja tarttumapintaa ei tuntunut löytyvän. Festivaaliyleisöä kulki portilla enemmän ulos- kuin sisäänpäin. Myönnettäköön toki se, että Robbarin jälkeen lavan haltuun ottaminen olisi vaikeaa kelle tahansa.

Moneen muuhun kotimaiseen festariin verrattuna Simerockin ruokapuoli oli perinteinen. Pieni festivaalialue ei mahdollista lukuisia ruokakojuja, joten ruokaillessa piti tyytyä perusmättöön. Myöskään veden saaminen alueella ei vakuuttanut: vesipisteitä oli vain yksi, eikä alueelle saanut viedä myöskään omia, avaamattomia vesipulloja.

Kaiken kaikkiaan Simerock on lunastanut paikkansa Suomen festivaalikentällä, täysin oikeutetusti. Pieneen tilaan on ahdettu suuri festivaali, jonka äänentoisto on kuitenkin ensiluokkaista, niin eturiville kuin kauemmaksikin. Järjestyshäiriötä en kohdannut, vaan vastaan tuli hyvällä mielellä olevaa festivaalikansaa.

 

Teksti ja kuvat: Rovaniemen kirjeenvaihtaja Timo Metsäjoki

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: