Kohtaamispaikka

Kun pieni paikallistapahtuma kilpailee suurten ja tunnettujen festivaalien kanssa, yleisön houkuttimeksi saattaa riittää yksi nimekäs artisti. Harjavaltalaisen Karmarockin vetonaulana on ollut jo parin vuoden ajan se, että artisteja, nimekkäitä tai ei, ei julkaista etukäteen lainkaan. Kolmatta kertaa tässä ei kuitenkaan onnistuttu, vaan vuoden 2017 artistilista vuosi nettiin vain viikkoa ennen tapahtumaa.

SONY DSC
Aki Tykki pohti, kuuluuko Happoradio Karmarockin lavalle. Yleisön tunnelma puhui puolestaan: juuri tällaista musiikkia Karmaan kaivattiin.

Oliko vuoto tahallinen vai puhdas vahinko, sitä emme tiedä. Varmaa kuitenkin on, että ennen aikojaan paljastunut lista artisteista toimi tehokkaana mainoksena festivaalille. Ekstramainosta ei silti välttämättä olisi tarvittu, sillä Karmarock on vakiinnuttanut paikkansa satakuntalaisten sydämissä. Etenkin monelle entiselle ja nykyiselle harjavaltalaiselle tapahtuma toimii vuotuisena kohtaamispaikkana.

Toisaalta monen festarikävijän mielestä mukaan olisi tarvittu vielä ainakin yksi ”isompi nimi”, Happoradion ja Mokoman rinnalle. Tapahtuma on rakennettu hyvällä satakuntalaisella huumorintajulla ja sopiva pilke silmäkulmassa, eivätkä nimekkäät artistit ole kaikille kävijöille festarin ykkösprioriteetti. Kuitenkin etenkin ulkopaikkakuntalaisen festarikävijän näkökulmasta yleisen seurustelun ja virvokkeiden nauttimisen ohessa olisi ollut mukava kuulla useampaa kuin kahta artistia, joiden kappaleita tuntevat muutkin kuin kaikkein innokkaimmat rockskenen seuraajat.

Happoradion ja Mokoman keikoilla tunnelma oli katossa, mutta heidän esiintymisiensä välissä ollut viisituntinen alkoi jo hieman pitkästyttää. Suurimman pettymyksen aiheutti kuitenkin joka vuosi festareilla esiintyneen Maj Karman pois jääminen sairastumisen vuoksi. Maj Karma oli jo kovaa vauhtia matkalla Guinnessin ennätyskirjaan yhtyeen peräkkäisten osallistumiskertojen määrässä samalle festivaalille, mutta nyt laskenta joudutaan valitettavasti aloittamaan alusta Herra Ylpön sairastumisen vuoksi.

Pitkäjänteinen työ ei ole kuitenkaan mennyt hukkaan, sillä 26 vuodessa on onnistuttu rakentamaan harvinaislaatuisen lämminhenkinen ja yhteisöllinen festari pikkukaupungin joen rantaan.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

SONY DSC
Karmarock on entisten ja nykyisten harjavaltalaisten kohtaamispaikka.

Karmaroco ei ole myöskään tyytynyt kangistumaan totuttuun kaavaansa: festareilla nähtiin tänäkin vuonna jotain aivan uutta. Alueen pienimmällä lavalla keskusteltiin kirjallisuudesta, Karmarockin historian ensimmäisessä Book Cornerissa. Tommi Liimatta sekä Mokoman Marko Annala puhuivat omista teoksistaan ja vastasivat yleisön kysymyksiin esimerkiksi kiusaamisesta. Book Corner oli selvästi menestys, sillä festariyleisö rauhoittui kuuntelemaan keskustelua ja nasevimmat kommentit saivat hurjat suosionosoitukset.

Karmarock järjestettiin tänä vuonna 26. kertaa. Festivaali on osoittanut viimevuosina kykynsä uudistua ja tarjota kävijöille mieluisia kokemuksia. Mitä Karmarock ensi vuonna tarjoaa yleisölleen, se jää nähtäväksi ja kuultavaksi.

SONY DSC
Luonto tarjosi oman höyrykoneensa, kun tihkusateen jälkeinen aurinko alkoi kuumentaa Karmarockin lavaa.

Teksti: Tytti Wallenius & Aleksi Olander

Kuvat: Tytti Wallenius

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: