South Park 2018- parasta festariruokaa etsimässä

Festarien ruokatarjoilusta liikkuu monenlaisia tarinoita. Joskus on tullut vastaan ruokakojuja, joista on saanut käteen viiden euron nakkisämpylän jossa sämpylä saatikka sitten nakki ei ollut kuuma. Osalle festariruoka on olennainen osa suomalaista kesää ja festarikokemusta, toiset taas välttävät kojuja heikon laadun ja korkean hinnan vuoksi. Pointin päätoimittaja Atte tutustui South Parkissa ruokakojujen saloihin, ja selvitti mikä on festariruuan kovin nimi juuri nyt.

Viikingit uskoivat, että Valhallan saleissa sotureista urheimmat rentoutuivat päivän taistelujen jälkeen ruuan ja juoman äärellä. Villisika Särimneristä ei ikinä loppunut liha eikä vuohi Heidrunista maito. Kunnon ruuan arvostus on säilynyt synkissä pitkätukissa, ja Tampereella South Park -metallifestarilla oli ruokaa ja juomaa moneen lähtöön. Tutustuin neljän ruokakojun neljään ruokalajiin South Parkissa. Tämä oli herkullinen kokemus, mutta moshaus oli jäädä väliin lähes kokonaan, sillä annosten koot olivat lähes poikkeuksetta huomattavat.

IMG_0048
Thorin show’n jälkeen alkoi ruoka kyllä maistua.

 

Perjantai:

Annos: Butcher’s Meat Plate

IMG_0069.JPG

Kuka: HK

Hinta: 14 e       

Todistettuani kanadalaisen power metal- pioneeri Thorin esiintymisen, päätin aloittaa ruokailun HK:n lupaavan nimisellä annoksella. Valitettavasti maistelu alkoi kehnosti. Lautaselle kuului yksi HK-nakki, yksi Hassan-nakki, hieman BBQ-kylkeä, coleslaw, punasipulia ja pahhdettua sipulia. Annos ei ansainnut lupaavaa nimeään lainkaan. BBQ-kylkeä oli kovin niukasti, kaksi nakkia ei ansainnut juurikaan kehuja ja suurin osa lautasesta muodostui ei-lihatuotteista. Kasvikset kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon, mutta jos annoksesi nimi on “teurastajan lihalautanen”, odotan enemmän sisältöä, varsinkin hinnan ollessa korkea.

Koska HK:n annos ei antanut paljoa, päätin haukata seuraavan annoksen ennen Stam1nan keikkaa.

 

Annos: Palviporsaan pyttipannu

IMG_0083

Kuka: Beef & Pork Festival Grill

Hinta: 10 e (kun mainitsin olevani toimittaja, sain annoksen 5 euron hintaan. Kiitos tästä!)

Tästä minä pidin! Kunnon pyttipannu on harvinaisempi kuin voisi luulla. Tasapaksua pyttiä saa helposti, mutta näin laadukasta saa etsiä. Perunaa ja palviporsasta oli hyvin tasaisesti, ja maukkaat lihanpalaset olivat myös hyvin täyttäviä. Tähän päälle vielä paistettu kananmuna, joka kuuluu jokaiseen kunnon pyttipannuun. Tästä annoksesta maksaa hyvällä mielellä 10 euroa!

IMG_0100
Reippaan ruokailun jälkeen ei Stam1nan shown aikana tullut liikaa rehkittyä, vaikka kyllä Lemin pitkätukat taas pistivät hyvän show’n pystyyn.

 

Lauantai:

Päätin aloittaa toisen festaripäivän ruokailemalla, ja valinta osui Tamperelaiseen luottonimeen.

Annos: The Beast.

IMG_0126

Kuka: Poppamies Burger Beast

Hinta: 15 e

Huh huh. Koska Burger Beastin kaikkien burgerien hinnat olivat yli 10 e, päätin ottaa rehellisesti kalleimman ja tuhdimman annoksen syyniin. The Beast oli nimensä mukainen; kaksi Black Angus -naudanlihapihviä, savupekonia, bbq-kastiketta, herkullista hiidenhilloa ja cheddarjuustoa sekä salaatti tuomassa raikkautta tähän kosmiseen annokseen. The Beast oli kunnon hampurilainen, murea ja maukas, joskin melkein liiankin täyttävä ja tuhti festareille. Hampurilainen oli viedä tajun, ja kokonsa puolesta sen syöminen pelkästä paperitaskusta oli hieman hankalaa. Mutta se maku oli ensiluokkainen.

Minun piti mennä seuraamaan Beast in Blackin keikkaa tämän jälkeen, mutta toinen peto oli lyönyt minut kanveesiin, ja tyydyin seuraamaan esitystä VIP-alueen puolelta juoman kanssa. Ajatus toisesta ruokailusta tuntui haasteelta. Onneksi Kanavaanarit tarjosivat kevyemmän vaihtoehdon.

Annos: Fried Chicken Plate

IMG_0161

Kuka: Kariniemen Kanavaanarit

Hinta: 13 e

Tästä viimeisestä annoksesta löytyi myös South Parkin paras annos. Kanarenkaat, BBQ-siivet, sipulirenkaat, ranskalaiset chilidipillä oli juuri oikea yhdistelmä täyttävää ja kevyttä. Tällaisen annoksen voisi pienemmän nälän puitteissa jakaa helposti kaverin kanssa, sillä pieneltä lautaselta löytyi reilu annos kaikkia ruokalajeja. Erityisesti siivet olivat herkullisia, ja ranskalaiset olivat rapeita ja kullanruskeita. Kanan keveys auttoi paljon, ja tämän jälkeen olisi energiaa ja jaksamista hyppiä ja heilua musiikin tahdissa. Kariniemi vei ehdottomasti voiton South Parkin ruoka tarjonnasta. Kanalautasen jälkeen Amorphiksen keikasta pystyi yhä nauttimaan pystyasennossa.

IMG_0170

South Parkissa kävi kahden päivän aikana 13 000 metallimusiikin ystävää. Musiikin ja kaljan lisäksi Pyhäjärven rannoilla sai nauttia erinomaisesta ja laadukkaasta ruuasta. Musiikkia, kylmää juotavaa ja kunnon ruokaa mitäpä muuta sitä Suomen kesältä toivoo?

 

IMG_0175
Voittajien on helppo hymyillä!

Teksti: Atte Timonen

Kuvat: Atte Timonen

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: