Monien tyylien ratsastajat

"T" on maailmankaikkeuden tärkein symboli. Kuva: Aleksi Malinen
”T” on maailmankaikkeuden tärkein symboli. Kuva: Aleksi Malinen

Pointti tenttasi Ruisrockin aikana myös Teflon Brothersien Volia ja Heikki Kuulaa. Yhytimme bossa novan teknoräppiin vaihtaneet skenekameleontit Rantalavan takaa pitämästä ruokatuntia iltapäivän keikan ja haastattelujen jälkeen.

”Keikka-aika ei ollut ehkä se parhain (sunnuntaina 13:45), mutta ihan hyvin oli jengiä siitä huolimatta. Sitten meillä oli Ruisrockin oma videohaastis ja YleX ja TV2 kuvasivat. Ne tulee ainakin YleAreenaan. Oltiin koko porukka niissä.”, Kuula kertoo.

” Joo, vai olinks mä siinä Kakkosen haastiksessa? Missä välissä se duunattiin?”, Voli tiedustelee Heikiltä.

”Tässä rannalla se kuvattiin. Oliksä siinä?”, Kuula vastaa.

Helle oli ilmeisesti hetkeksi sumentanut Volin muistin.

”Eiku joo! Olin mä tässä näin istumassa, olinhan mä siinä.”

”Jätkällä on poimunopeus. Ehtii joka paikkaan.”, Kuula heittää.

”Poimunopeus todellakin. Tosi hyvä, saadaan tekijänoikeuskorvaukset pois niistä Areenapätkistä, haha.”, Voli vastaa.

Koulutustaustaa ja kiertuekiireitä

Voli kertoo käyneensä pitkään katujen koulua musiikkihommien tueksi. Kuula on taiteiden maisteri Lapin yliopistosta sekä medianomi Metropoliasta ja on tehnyt esimerkiksi levyjen kansigrafiikkaa.

Jatko-opiskeluille tai päivätöille 80 keikkaa kesässä eri kokoonpanojen kanssa heittävällä parivaljakolla ei tahdo riittää aika. Kuula antaa esimerkin rap-tähden nopeasta ja leveästä arjesta.

”Mä olen lähdössä Losiin kuvaamaan MG:n (Mikael Gabriel) musavideota parin viikon päästä. Ensin edellisen päivän keikan jäljiltä lentokoneella Jenkkeihin, sitten nouto kentältä suoraan jonnekin aavikolle ajelemaan tankilla ja kuvaamaan. Sieltä vuorokauden päästä koneella aamukahdeksaksi Suomeen ja Qstockiin. Qstockista seuraavaksi päiväksi Pipefesteille. Ei tässä kauheesti päiväduuneja enää ehdi miettimään.”

Rajojen venyttelyä

Miehet kertovat TB:n olevan ensisijaisesti rajojen koettelun väline, jolla voi yllättää sekä aiheuttaa hämmennystä. Pointti veikkaili seuraavan levyn olevan Norja-heviä. Sen miehet kielsivät, mutta uusia tuulia on kuitenkin luvassa.

”Meiltä on tulossa kaksi eri levyä vuoden lopulla.”, Kuula paljastaa. ”Teflon on meille vähän sellainen Beastie Boys –alusta, jolla voidaan testailla eri ääripäitä. Teillä nuorilla miehillä voi olla sellasia seksifantasioita, mutta me fantasioidaan lähinnä siitä, minne suuntaan seuraavaksi uskalletaan lähteä.”, Kuula pohtii.

Miehet viittaavat kintaalla tyylivaihdoksista aiheutuvalle mielipahalle. Teflon-pintaan ei ole helppo tarttua. Voli kommentoi kuuntelijoiden käyttäytymistä rivakoin sanankääntein.

”Ei me tehdä musiikkia siksi, että ihmiset…”

”Kuolevaiset.”, Kuula tarkentaa.

”Niin, että kuolevaiset tuolla laulaisi meidän biisejä ihan messissä. Toisaalta jengi ei edes osaa biisejä ulkoa.”, Voli jatkaa.

”Meillä on joku 100 biisii, joista me itsekin osataan vetää keikoilla aina kerrallaan 15.”, Heikki laskeskelee.

”Mutta me annetaan ihmisille jotain ihmeteltävää. Jos siitä sitten vittu jaksaa pari puritaania inistä jossain foorumeilla, niin valittakoot siellä keskenään.”, Voli jatkaa. ”Oikeastaan tuntuu, että mitä oudompaa materiaalia ollaan tehty, sitä enemmän tykkääjiä.”

Loppukesällä Aamu-tv:ssä Koirakaveri-superhitin esittämisen yhteydessä Kuula kertoi Teflonien työstävän lastenlevyä.

”yolo”

TB on paitsi nopea liikkeissään, ovat sen jäsenet myös äärimmäisen tuotteliaita. Miten miesten aika riittää?

”Ehkä meidän työskentelyfilosofia on tietyllä tapaa aika YOLO. Kun on monta projektia, tulee huomaamattaankin tehtyä tosi paljon.”, Kuula antaa yksinkertaisen selityksen.

Myös Ruisrockissa esiintyneen Ruger Hauerin DJ päättää haastattelun kääntymällä viereisestä aurinkotuolista kysymään, missä VIP-bäkkäri on ja kehottaa koko jengiä lähtemään etsimään sitä.

Samalla haastattelusta puuttunut Pyhimyskin pamahtaa mestoille ja ehtii kuvattavaksi. Kuvaussession jälkeen Voli alkaa sinkoilemaan kohti rantasaunaa pyyhkeen kanssa, Kuula kaivaa rauhalliseen tyyliinsä viinipullon laukustaan ja Pyhimys jää jauhamaan muun kiertueporukan kanssa rantadyyneille. Me jäämme mielenkiinnolla odottamaan jatkoa Teflonien hämmennyssaagalle.

Teksti: Esa Keskinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: