Aina

Gasellit: Aina.
Monsp, 2013.

***

Helsinkiläinen rap-nelikko Gasellit on tehnyt levyn siitä, millaista on nuoren miehen elo aikuisuutta lähestyessä. Hätä-Miikka, Päkä ja Thube Hefner latovat tuottajansa Musajusan taustojen päälle tarinoita tästä päivästä, menneestä ja myymälävarkauksista. Aiheet käsitellään sijoittelemalla ne keskelle sukupolvikokemuksia.

“Jäniksen vuosi” sämplää Reginaa ja sanoituksissa vilahtavat Bomfunk MC’s, 3G ja maya-kalenteri. Rapit eivät vieläkään laukkaa sanojen savannilla siron sorkkaeläimen lailla, mutta sisältöä on enemmän kuin viime vuonna ilmestyneellä Kiittämätön-debyytillä.

Esikoisella ihastuttanut vilpitön suoruus on kuitenkin edelleen läsnä. Levy on kuitenkin ikävästi hajallaan. Biitit ovat hienoja taidonnäytteitä Musajusalta, mutta Millenniumin hysteerinen eurodance -kimpoilu ja Susilapsen perinnetietoinen sample-tunnelmointi eivät istu samalle levylle aivan saumattomasti.

Puutteistaan huolimatta samaistun levyn tunnelmiin ja koen sen ilahduttavaksi julkaisuksi.

Teksti: Vilho Pirttijärvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: