Puun takaa puheenjohtajaksi

114_SuomilammiPointer ry:n uusi puheenjohtaja Riikka Suomilammi on päässyt hallitustyöskentelyn makuun. Kalenteri on täyttynyt pitkälle kevääseen ja opinnot on sorvattu opiskelija-aktiivin elämänrytmiin.

”Näin iso tehtävä vie paljon aikaa. Opiskelut eivät ole juuri kärsineet, koska tiesin varautua kalenteritaiteiluun”, Suomilammi toteaa.

Porin ylioppilasyhdistyksen päälliköksi laskentatoimea ja rahoitusta opiskeleva Suomilammi lähti ilman varsinaista järjestötaustaa. Kokemuksen puute ei ole hätkähdyttänyt kauppatieteilijää.

”Ensimmäisenä tehtävänäni luovutin ylioppilaspohjaista sisäänottoa koskevan kannanoton opetusministeri Krista Kiurulle. Myöhemmin Kiuru kutsui Pointerin vierailulle eduskuntaan. Toivottavasti saamme tapaamisen järjestettyä”, Suomilammi sanoo.

Puheenjohtajuus on vastannut pitkälti Suomilammin odotuksia. Ensimmäisiin kuukausiin on mahtunut paljon uuden opettelua.

”Alkuvuosi on mennyt toimiin perehtymisen ja yhteystyötahojen tapaamisen merkeissä”, Suomilammi kertoo.

Tulevaan kevään osalta paineita aiheuttaa Suomilammin mukaan ainakin Akateeminen Wappu.

”Wappu-toimikunnan vetäminen on varapuheenjohtajan vastuulla, mutta itsekin täytyy olla tilanteen tasalla ja varmistaa tapahtumien onnistuminen”, Suomilammi sanoo.

Puheenjohtajakautensa päätavoitteiksi Suomilammi korottaa yhteistyön lisäämisen ja yhdistyksen tunnettavuuden parantamisen.

”Ainejärjestöyhteistyötä pyritään tiivistämään entisestään ja Pointeria markkinoidaan voimakkaammin uusille opiskelijoille”, Suomilammi kertoo.

Ylioppilaspohjaisen sisäänoton vähennyttyä yliopistokeskuksen opiskelijajärjestöt joutuvat pakostakin toimimaan yhdessä entistä laajamittaisemmin. Suomilammi listaa konkreettisina yhteistyömuotoina hallitustapaamiset ja yhteiset tapahtumat.

”Hallitukset kommunikoivat jo puheenjohtajatapaamisissa, mutta jäsenistöt voitaisiin kerätä yhteen vaikkapa poikkitieteellisille sitseille”, Suomilammi pohtii.

Teksti: Esa Keskinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: