Wappu tulee, oletko valmis?

Kevät toi muurarin, kevät toi maalarin, kevät toi Wappua viettämään opiskelijankin. Jälleen on se aika vuodesta, kun aurinko alkaa lämmittää niin, että luonnon lisäksi myös ihmiset kunnolla heräävät talvihorroksestaan.

Ilmiö on nähtävillä erityisesti vappuna, kun tuhannet opiskelijanuoret ympäri Suomen säntäävät juhlimaan kauniiseen kevätsäähän. Ilmiö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään opiskelijoihin, sillä saahan toukokuinen aurinko sydämen sykkimään kaikkien rinnassa.

Hauskuutta ja haikeutta

Varmasti vappu saa hyvälle tuulelle sen sisältämien lupauksien vuoksi. Lupaus kesästä: auringosta, lämmöstä, kavereiden seurasta, kesätapahtumista ja niin edelleen. Samalla se on opiskelijalle lupaus pienestä huilitauosta opiskelujen keskellä.

Kesällä aherretaan sitten työelämässä kesätyörahoja keräten ja työelämätaitoja oppien, mutta luulenpa, että tiiviin opiskelutahdin siivittämiin periodeihin verrattuna vapaa-aikaa jää käteen kuitenkin enemmän. Aikaa hengähtää sekä nauttia elämästä ja Suomen kesästä.

Vappuun voi liittyä myös pientä haikeutta, sillä monelle se voi olla viimeinen opiskelijatapahtuma, jossa pääsee juhlimaan opiskelukavereiden kanssa ennen muutaman kuukauden taukoa.

Valmistuville se voi olla se viimeinen yhteinen juhla. Toisaalta niille, joille on luvassa se ihka ensimmäinen akateeminen vapun vietto, luvassa on runsaasti iloista juhlintaa hyvässä seurassa niin, että siitä riittää iloa vielä pitemmäksikin aikaa. Tästäkin syystä vapusta ottaa mielellään kaiken irti, ja onhan se tavallaan maamme ainoa karnevaalihenkinen tapahtuma: vähän suurempi valonpilkahdus arjen keskellä.

Akateeminen Wappu valtaa Porin

Tänä vuonna Akateemista Wappua juhlitaan Porissa 28.4.-1.5. Tapahtumia ovat perinteiseen tapaan maanantain haastesoudut ja Wapprobatur sekä Wappusafari jatkobileineen tiistaina. Keskiviikkona vapputunnelmaa nostatetaan henkilökunnan ja opiskelijoiden Wappupiknikillä Pohjoisrannassa. Aatto huipentuu Karhun lakitukseen ja juhlatilaisuuteen Raatihuoneenpuistossa.

Torstaina vappupäivänä vuorossa ovat sitten silliaamiainen Raatihuoneenpuistossa sekä kaste Etelärannassa. Tapahtumia on siis paljon ja paikalle odotetaan runsaasti juhlijoita niin opiskelijoiden kuin jo valmistuneidenkin parista.

Toivottavasti saamme nauttia viikon tapahtumista kauniissa kevätsäässä, jotta vuoden 2014 vapusta voisimme kaikki iloita sydän sykkien, sillä vapun paras lupaus on, että se tulee yhä uudelleen.

Oikein hauskaa Wappua kaikille!

Jukka Jokiranta

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: