Tarinoita

Sallan ja Miron matka maailman ympäri: Tarinoita. KHY Suomen Musiikki. Kuuntele levyä Spotifyssa.

Harvoin tulee kuultua sellaisia levyjä, jotka jättävät minut niin pettyneeksi, kuin Sallan ja Miron matka maailman ympäri -yhtyeen debyyttialbumi Tarinoita. Ehkä on kyse vain omista henkilökohtaisista mielipiteistäni, kun en haluaisi kuulla enää yhtäkään kotimaista levyä, jolla on tanskalaisyhtye Mewin tuotannosta muistuttavia kitaravalleja. Olen vähän väsynyt kuulemaan myös sellaista ryppyotsaista urbaanimelankoliaa. Nämä molemmat ja monta muuta modernin suomirockin populaarimman laidan tuntomerkkiä ovat kuultavissa helsinkiläiskokoonpanon esikoisjulkaisulla.

Tyylillisesti tilkkutäkkimäinen levy kuulostaa koosteelta erilaisia suomenkielisen popmusiikin trendivirtauksia viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Solisti Salla Hätisen lapsekasta ja persoonallista ääntä lukuunottamatta levyltä oli vaikea löytää jotakin aivan ainutlaatuista. Albumin nimikappaleen tavasta käsitellä parisuhteen ensiaskeleita kuitenkin pidin. “En osaa sanoa, haluanko sun roikkuvan mukana” on ihastuttavan rehellinen ja samanaikaisesti epävarma lausunto.

Sallan ja Miron matka maailman ympäri on tehnyt levyn, jonka kappaleista suurin osa on muotovalioita. Hyvin vähän levyltä jää kuitenkaan käteen. Kliininen ja persoonaton soundi syö kappaleiden tenhoa. Suomenkielinen rock- ja popmusiikki on tällä hetkellä vähän tylsää, ja tämä levy jatkaa samoilla laduilla.

**

Teksti: Vilho Pirttijärvi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: