Muuttuva kampus

MuuttuvaKampus2

Kesän aikana yliopistokeskuksessa on käynyt kuhina: Käytävillä ovat pyörineet yliopistoväen lisäksi remonttimiehet, jotka ovat tehneet tilamuutoksia. Remontti on myllertänyt joka kerroksessa, ja useita tilaratkaisuja on muutettu.
Yliopistokeskuksen toimitila- ja tietotekniikkapalveluista vastaavan RTK-Palvelun kohdepäälikkö Tero Hämäläisen mukaan tilamuutokset johtuvat yliopistoyksiköiden muuttuneista tilatarpeista.

– Päätöksen tilamuutoksista ovat tehneet yliopistoyksiköt. Muutoksilla pyritään tehostamaan tilojen käyttöä ja saada tilat vastaamaan paremmin yksiköiden tarpeita, Hämäläinen kertoo.

Uusia tiloja ovat suunnitelleet omat työryhmät kaikissa yksiköissä. Yliopistokeskustasolla näitä suunnitelmia on sovitettu yhteensopiviksi ja pohdittu yhteisten tilojen ratkaisuja. Opiskelijoiden toiveita on pyritty huomioimaan yleisen palautteen kautta.

– Kolmanteen kerrokseen tulee ryhmätyötila. Opiskelijat ovat toivoneet sellaista työskentelytilaa, jossa voi myös pitää vähän ääntä ja keskustella. Nykyinen kirjaston tila tulee muuttumaan lukusaliksi, esittelee Hämäläinen yliopistokeskuksen tilakartasta.

Huomattavimmat muutostyöt tehdään yliopistokeskuksen aulassa. Aulasta halutaan tehdä yliopistokeskuksen tapahtuma-aukio, jossa on elämää ja yhteiset palvelut löytyvät helposti heti ulko-ovesta sisään astuessa. Muun muassa opiskelijapalvelut ja ainejärjestötila muuttavat aulaan. Myös uuteen sähköiseen tenttitilaan, eli tuttavallisemmin tenttiakvaarioon, tulee sisäänkäynti aulasta.

MuuttuvaKampus1
Toisaalta tilamuutokset myös supistavat yliopistokeskuksen pinta-alaa. Esimerkiksi vanhat opiskelijayhdistystilat poistuvat yliopistokeskuksen käytöstä. Aalto-yliopiston tilat jäävät kuitenkin entiselle paikalleen – nyt tosin hieman erilleen muusta yliopistokeskuksesta.

Hämäläisen paperilla esittelemät tilaratkaisut kuulostavat lupaavilta. Erityisesti yliopistokeskuksen eri palveluiden keskittäminen aulan kupeeseen helpottaa niiden saavutettavuutta ja tuo aikaisemmin usein hyvin hiljaiseen aulaan elämää. Myös Hämäläisen vakuuttelu siitä, että pistorasioiden määrää on lisätty helpottamaan kannettavalla tietokoneella työskentelyä ilahduttaa.

Epäilyksiä kuitenkin herättää ryhmätyötilan sijoittuminen kolmanteen kerrokseen. Löytävätkö opiskelijat tämän tilan ja ottavatko he sen omakseen?

Aikataulu tilojen muutostöissä on ollut kiireinen. Muutos haluttiin ajoittaa kesäaikaan, jolloin ei järjestetä opetusta, sillä muutostyöt ovat poistaneet osan tiloista väliaikaisesti käytöstä. Remontin on suunniteltu valmistuvan syyskuun alkuun mennessä, ja uudessa aulatilassa järjestetään keskiviikkona 3.9. avajaiset. Avajaisten yhteydessä esitellään myös yliopistokeskuksen ja Pointerin yhteinen #meidänkampus-kampanja, joka kannustaa uusien tilojen luovaan käyttöön ja tekemään yhteistyötä yli yksikkörajojen.

Teksti: Annina Hietaranta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: