Pointin opas Porin yöhön

Lukuvuosi on pyörähtänyt käyntiin. Pori on täyttynyt uusista opiskelijoista.

Kaikki palavat halusta kantaa opintotukensa kaupungin ravitsemusliikkeiden tiskille ja juhlia alkuillasta tappiin asti. Tuoppiin olemme tuijotelleet myös me täällä Pointin toimituksessa, joten ehkä voimme auttaa esittelemällä muutamia huvituksia tarjoavia ravinteleita.

Tämä on Pointin kevyt opas kaikkeen sekä Porin yöelämään. Aukioloajat ja tarkemmat hinnat voitte selvittää omilla empiirisillä pistokokeillanne.

Ja ei, Porissa ei saa turpaansa kioskijonossa, jos on ihmisiksi. Onnea matkaan, yön ritarit!

Saikku

Missä: Antinkatu 7

Mitä: Opiskelijoiden oma mesta. Itse vallattu ja tehty, nuff said. Edullista aloittelua ja hyviä pirskeitä. Päivällä opiskelijahintainen lounas. Täällä toimii myös yksi Suomen kiinnostavimmista, ellei kiinnostavin, klubi nimeltään Validi Sekmentti.

saikkuleinoBeer Hunters

Missä: Antinkatu 11

Mitä: Beer Huntersiin suunnataan, kun halutaan laatua. Illanviettoon kuin illanviettoon soveltuva olutravintola, jossa on paljon vaaleahiuksisia tarjoilijoita. Tarjolla reilut parisataa olutta. Tiskin takaa löytyy myös erinomainen valikoima viskejä. Hinnat ovat maltillisia. Paikka on oikea asianharrastajan keidas Porin torin reunalla. Oma panimo tekee maailmanluokan oluita, jotka ovat keränneet useita palkintoja. Käy testaamassa Mufloni hanasta ja selvitä sitten, mikä mufloni oikein on.

Jussikka

Missä: Yrjönkatu 10, kauppahallin vieressä.

Mitä: Perinteikäs pubi. Pala keskikaljahistoriaa torin reunalla. Selvinnyt niin lamoista kuin nousukausistakin.

One for the Road

Missä: Otavankatu 7, kirjaston liepeillä

Mitä: Porin vasemmalle kallellaan olevat kulttuuri-ihmiset juovat olutta tuopista ja viiniä lasista. Jotkut väittävät, että taiteilijat ja humanistit käyvät täällä, mutta niin sietäisi muidenkin käydä. ”Irkun” pyörittäjä Johnny on OG-irkku. Paikka on pala Irlantia Porissa. Sisätila kunnioittaa aitoa pub-olemusta. Jos käyttäytyy nätisti, voi Guinnessiinsa saada vaahtoapilan. Viikonloppuna ovien sulkeutuessa kahdelta voi jatkaa matkaa Havanaan. Jos olet oikein kovassa vauhdissa, ehdit vielä tarkastamaan vaikkapa Soman isojaon (kats. yökerhot). St. Patricks Day on mahtava. Johnny osaa laulaa ja soittaa.

amarillo (1)

Yökerhot

Cabaret

Missä: Yrjönkatu 9 , Itell… Anteeksi Postia vastapäätä.

Mitä: Onko viinaa missään? Iso paha Cee. Paikka on viikonpäivästä riippuen ammattikoululaisten, lukiolaisten (jos eivät ole Kinossa) tai korkeakoululaisten bilemesta. Joskus myös ihan tavalliset porilaiset ihmiset käyvät siellä. Lähimpänä klassista sedulaa useine ravintolaosineen. Paljon opiskelijatapahtumien jatkoja järjestetään Cabaretin sokkeloissa. Pian löydät itsesi Suomi-puolelta räppäämässä Uniikkia.

Kino

Missä: Itäpuisto 10.

Mitä: Hiljattain uusittu yökerho komeassa rakennuksessa, jossa on aikoinaan ollut elokuvateatteri. Ihan hyvä krebausmesta tämäkin. Monet preferoivat Kinoa perusiltana. Paljon keikkoja ja opiskelijabileitä.

Soma

Missä: Kauppakeskus IsoKarhu, 3. Kauppakeskuksen katolla. Sarjassamme baarit, joihin mennään hissillä.

Mitä: Voit nähdä kylterit larppaamassa suomenruotsalaissävytteistä suurkaupungin pintaliitoa 40 euroa maksaneissa H&M-pikkutakeissaan. Kyllä siellä tietysti muitakin näkyy keulimassa tiskillä. Tanssilattia, lounge ja kattoterassi samassa paketissa. Aika monta kertaa on ollut aika lystiä.

PK

Missä: Puistojen risteyksessä vanhassa vapaapalokunnan talossa.

Mitä: Uhka vai mahdollisuus? Punainen kukko, le coq rouge. Jotkut sanovat ruotsinlaivasimulaattoriksi. Itse sanoisin Porin mittakaavassa isoksi paikaksi. Sellainen yllätysten sokkelo, jossa ei ikinä tiedä, mitä tulee vastaan seuraavan nurkan takaa. Labyrintti, jossa pitää välillä suorittaa tehtäviä päästäkseen eteenpäin. Jotkut suoriutuvat loppuun ja löytävät aarteen, toiset eivät. Useimmiten monet eivät. Pikkujouluaikaan täynnä hyvin tienaavia pikkutakkimiehiä. Kelpo puumatarjonta.Yökerhoon on myös melko korkea ikäraja, joten fuksit, jotka ovat vuosimallia jotain 1995, olkaa uskottavia.

grillipori
Kuva: Jussi Yrjölä.

Grillipori, alias GP

Missä: Juhana Herttuan katu 19

Mitä: Nähtävyys ja tiukkaa grillimättöä. Ennen jatkoille siirtymistä kannattaa käydä tankkaamassa hiilarit ja muut koneeseen, että jaksaa taas. Jos Viikkari on vikasuunta, voit turvautua torin ympäristön kebab-kanttiineihin. Ovat jotkut kuulemma lähteneet taksikyydillä jopa Tikkulan ketjuhuoltoaseman Hesburgeriin asti.

Teksti: Esa Keskinen

Kuvat: Esa Keskinen, ellei toisin todisteta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: