Saikun viinaralli!

Pointin tutkivan journalismin osasto (POTJO) selvitti koko eilisen päivän Porin opiskelijataloa kohdannutta niin sanottua VIINAKOHUA.

Viinagate sai alkunsa kun Satakunnan Kansan jutussa vihjattiin Saikulla järjestettävän oman viinan bileitä. Opiskelijatalolla ei ole ravintolatoimintaa, mutta siellä kuulemma ihmiset kokoontuvat siitä huolimatta.

Satakunnan Kansa uutisoikin aiheesta otsikolla: “Ravintolat: Opiskelijatalo kilpailee ”harmaalla alueella””.

Kaikki ravintolat siis vaikuttivat jo tietävän, että Saikulla on meneillään jotain todella hämärää, joten opiskelijoiden äänenkannattajana Pointin oli ehdottomasti pöyhittävä vyyhtiä.

Eräällä nimetömällä ravintoloitsijalla oli vielä tarkempaa tietoa asiasta.

– Opiskelijatalo on käytännössä ravintola, jonka Porin kaupunki antaa opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijat tuovat sinne omat juomansa ja pystyttävät baaritiskinsä. Kyseessä on täysin valvomaton tila, jossa anniskelurajat ovat hämärtyneet, ravintoloitsija kertoi Satakunnan Kansalle.

Ilmeisesti opiskelijat siis tuovat opiskelijatalolle mukanaan omia juomia ja baaritiskejä. Valvomattomalla tilalla viitataan selvästikin paikkaan, jossa kaikki ovat jo sammuneita. Emme ymmärrettävistä syistä voineet ottaa yhteyttä kyseiseen kaikkitietävään ravintoloitsijaan.

Siksipä Pointin toimitus lähetti kaksi maailman parasta toimittajaansa soluttautumaan opiskelijatapahtumaan opiskelijatalolle torstai-iltana. Pikaisen havainnoinnin tuloksena toinen sankaritoimittajamme löysi olut- tai viinalaatikoiden rahtaamiseen tarkoitetun vetokärryn, eli perussuomalaisittain mummokärryt, etsiessään juhlijoille laseja, joista juoda rehellistä valtion alkoholimonopolin myymää viiniä.

Pointin tutkivan journalismin osastolla on syytä olettaa, että mummokärryillä on tuotu Saikulle aivan vitusti viinaa. Ja tämä kaikki todennäköisesti vielä verovaroilla, samalla kun ravintolat kärsivät. Ei lähde Suomi nousuun näillä keinoilla. No, ehkä nousuhumalaan.

Seuraavaksi Pointin tutkivan journalismin osasto aikoo selvittää pitääkö sellainen kohun nostattama väite paikkansa, että muutkin ihmiset kuin opiskelijat juovat omia juomiaan esimerkiksi kotonaan.

mummokärryt1
Kuvassa toimittajamme näyttää kuinka mummokärryt toimivat. Kädessään hänellä on mallastuote, joka on ehkä tuotu juuri näillä kärryillä.

Teksti ja kuvat: Eki Holgersson ja Bilbo Flirttilärvi.

Editoitu 31.12.2015: Lisätty linkki SK:n juttuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: