Egotrippi julkaisi levyn ja leikitteli 10-teemalla

Egotrippi julkaisi 24-vuotiaan uransa kymmenennen albumin ja yhtye kiertää nyt Suomea uuden musiikin voimin. Pointti soitti Egotripin laulusolisti Mikki Kausteelle ja kysyi, miten uusi levy on otettu vastaan.

6

”Asemalta kaikuivat, kuulutukset. Kutsuna, jota pakoon ei pääse.”

Sanat ovat tutut lähes jokaiselle suomalaiselle, mutta Egotrippi on takonut hittejä myös Matkustajan jälkeen. Edellinen albumi, Vuosi nolla (2015), sai niin kriitikot kuin fanit innostumaan. Nyt vaikuttaa siltä, että myös ytimekkäästi nimetty uusi albumi, 10, on saanut hyväksynnän.

”Fanit reagoivat yleensä yhtä nopeasti kuin kriitikot, ja palaute on ollut hyvää!” Kauste kertoo tyytyväisenä.

Myös bändi itse on ollut tyytyväinen uuteen musiikkiinsa. Laulusolistin mukaan olo keikoilla on jännittynyt, mutta myös helpottunut. Vaikka uuden musiikin esittäminen vaatii bändiltä keskittymistä, se on myös antoisaa.

”Uudet biisit ovat taipuneet live-versioiksi hyvin, mutta kestää jonkin aikaa, ennen kuin musiikki tulee yleisölle tutuksi. Edellisen levyn kappaleet ovat paremmin kuulijoiden mielessä, sillä sitä levyä on ehditty prosessoida. Toisaalta tosifanit ovat sisällä uudessa levyssä jo nyt”, Kauste kuvailee.

Kaikki albumin kymmenen kappaletta julkaistiin yksittäisinä sinkkuina digitaalisissa musiikkipalveluissa 10.10. Samana päivänä Egotippi soitti Helsingissä yllätyskeikan 10-linjan raitiovaunussa.

”10-teema oli mielestämme hauska idea. Pienet tempaukset herättävät yleisön huomion ja toivottavasti innostavat myös kuuntelemaan musiikkiamme ja tulemaan keikoille”, Kauste selventää.

Viime kuussa startannut kiertue yltää myös Poriin. Jokainen kaupunki ja yleisö ovat omanlaisensa, mutta porilainen keikkayleisö on jäänyt Egotripille mysteeriksi. Bändi on keikkaillut Porissa koko uransa ajan, mutta kaupungin musiikki-identiteetti ei ole heille selvinnyt.

”En ole vieläkään hahmottanut, millainen keikkakaupunki Pori on”, laulaja kiteyttää ajatuksensa, mutta muistaa mainita, että kesällä kaupungin musaidentiteettiä määrittelevät jazzit.

Keikoilta Kauste odottaa eniten ihmisten kohtaamista. Hän kehottaakin yleisöä tulemaan rohkeasti juttelemaan keikkojen jälkeen.

”Nykyään ei enää jäädä takahuoneisiin, vaan tullaan vaikka paitojen myyntipisteelle juttelemaan. Siinä saa suoran palautteen yleisöltä!” Kauste naurahtaa.

Egotripin 10-kiertue Porissa, Bar Kinossa 3.11.

 

Teksti: Tytti Wallenius

Kuva: Warner Music

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: