Porista kuusi ehdokasta TYY:n edustajistoon

edarivaalibanneri2017_3Edustajistovaaleissa valitaan 41 edustajaa Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistoon, joka käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätäntävaltaa. Turun yliopiston ylioppilaskunta järjestää edustajistovaalit joka toinen vuosi. Viime vaaleissa Porista edustajistoon valittiin Aleksi Olander, Antti-Jussi Vesa sekä Tytti Wallenius.

Vuoden 2017 edustajistovaaleissa on ennätysmäärä ehdokkaita: yhteensä 360 opiskelijaa asettui ehdolle kolmeltatoista eri vaalilistalta. Tänä vuonna Porista on ehdolla kuusi opiskelijaa, joiden vaaliteemoihin kurkistamme seuraavaksi. Vaaleissa voi äänestää aina 8.11. asti UTU-tunnuksilla.

Porilaiset ehdokkaat:

67

Jenni Jäntti – 67

Lista: Humanistilista

Ehdokassivut: Jenni Jäntti 67

Ikä: 23

Opiskeluala: KTMT, digitaalinen kulttuuri.                                                                      

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa?

Pidän huolen, ettei kulttuurista leikata, sillä se on meidän suurin voimavaramme tällä hetkellä. Haluan myös varmistaa, että TYYn näkyvyys paranee Porissa ja Porin näkyvyys paranee TYYssä. Näy! Huuda! Vaikuta!

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Olen tällä hetkellä sekä ainejärjestöni Kulma ry:n että Porin Ylioppilasyhdistys Pointer ry:n hallituksissa. Lisäksi toimin Pointerin toimistosihteerinä. Tiedän paljon nykyhetken tilanteesta ja haluan vaikuttaa siihen, millaiseksi tulevaisuutemme muotoutuu. Olisin hyvä valinta edustajistoon, sillä ajan Porin yliopistokeskuksen sekä ennen kaikkea humanistien etuja.

360

Sonja Lautamatti – 360

Lista: Soihdunkantajat     

Ehdokassivut: Sonja Lautamatti TYY:n edustajistoon

Ikä: 22                                                                     

Opiskeluala: KTMT, kulttuuriperinnön tutkimus                                                           

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa? 

Haluan vaikuttaa edustajistossa siihen, että filiaalit näkyisivät TYYn toiminnassa ja TYY näkyvämmin filiaaleissa. Haluan olla parantamassa muun muassa etäopiskelumahdollisuuksia teknologian avulla (verkkoluennot), jotta voisimme suorittaa sivuaineita Turusta.

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Minulta löytyy laajaa kokemusta opiskelijatoiminnasta muun muassa Pointerin puheenjohtajana ja Kulman varapuheenjohtajana, mikä on kerryttänyt paljon tietoa siitä, miten asiat oikeasti toimivat. Olen asioihin perehtyvä, opiskelijapolitiikasta kicksejä saava järjestömyyrä, joka hoitaa hommat kunnialla loppuun!

308

Johannes Mäkilä – 308

Lista: Oikeat

Ehdokassivut: johannesmakila.blogspot.fi ja Johannes Mäkilä TYY:n edariin #308

Ikä: 25

Opiskeluala: TUKKK, johtaminen ja organisointi.                                                  

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa?

Haluan toimia valinnanvapauden puolesta, pakkomaksuja vastaan sekä porilaisten puolella! Muita tärkeitä seikkoja ovat opiskelun joustavuus, hallinnon avoimuus sekä varojen järkevä käyttö.

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Minulla on selkeä näkemys opiskelijoiden asiain edistämisestä: Mikäli tulen valituksi, äänestäjät eivät saa sikaa säkissä. Sen sijaan luvassa on konkreettisilla teemoilla varustettu, määrätietoinen, tarmokas ja kanssaopiskelijoiden näkemyksistä kiinnostunut edaattori!

203

Jonatan Jarkia – 203

Lista: TSE-lista

Ehdokassivut: Jonatan Jarkia edariin 

Ikä: 22

Opiskeluala: TUKKK, markkinointi.

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa? 

Yhdistyksen kestävän taloudenpidon lisäksi haluaisin panostaa erityisesti filiaalien opiskelijoiden yhtäläisiin mahdollisuuksiin hyödyntää TYYn etuja ja palveluita. Kehityskohtia löytyy erityisesti KV- ja rekrytointipalveluiden parantamisesta. Haluan myös korostaa Turun yliopiston asemaa koko Lounais-Suomen talousalueen toimijana.

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Minulle on muutamaan vuoteen ehtinyt kertyä runsaasti monipuolista kokemusta opiskelijavaikuttamisesta lukuisissa eri toimielimissä. Tähän sisältyy vaikuttamista niin paikallisella, kuin kansallisellakin tasolla. Nykyinen toimeni Porkyn puheenjohtajana on nyt loppusuoralla, ja halu siirtyä kohti uusia haasteita on suuri!

201

Eeva Mustakallio – 201

Lista: TSE-lista

Ikä: 22

Opiskeluala: TUKKK, Laskentatoimi ja rahoitus.

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa?

Haluan ajaa filiaalien etua ja parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, etenkin mielenterveyden ja jaksamisen osalta. Yleisesti TYYn toiminnassa meille TSE-listalaisille erittäin tärkeä asia on järkevä taloudenpito ja sitä voisi pitää suorastaan vastuunamme. En ole leikkausten kannalla, vaan kestävyyden ja rationaalisuuden kannalla.

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Kokemusta ja näkemystä on ehtinyt karttua reilun kolmen vuoden ajalta niin Porin yliopistokeskukselta kuin vaihtoyliopistosta Ranskasta. KV-mahdollisuudet ovat myös listamme tärkeä teesi ja etenkin Porissa niitä mielelläni olisin kehittämässä. Joka tapauksessa olisin sanavalmis ja asiantunteva edaattori.

202

Jasper Saarinen – 202

Lista: TSE-lista                                                                                                       

Ehdokassivut: Jasper Saarinen edustajistoon 2017

Ikä:  22                                                                                                                  

Opiskeluala:  TUKKK, laskentatoimi ja rahoitus.                                                

Mihin opiskelijoiden asioihin haluat erityisesti vaikuttaa?

Vaaliteemoinani ovat järkevä ja kannattava taloudellinen päätöksenteko, läpinäkyvä päätöksenteko ja toiminta sekä yhtenäinen ja kestävä Turun yliopisto sidosryhmineen.

Miksi juuri sinä olisit hyvä valinta edustajistoon?

Olen sanavalmis ja päämäärätietoinen. Lupaan tehdä parhaani Turun yliopiston eteen. En ole selittelijätyyppi, vaan asioiden selvittäminen ja analysointi sekä näiden pohjalta oman mielipiteen selkeä ilmaiseminen on enemmän oma juttu. Haluan profiloitua selkeäksi ja samalla helposti lähestyttäväksi sekä mukautuvaksi. Haluan olla jäsenistön ehdokas ja haluan panostaa vuorovaikutukseen opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa ennen vaaleja, vaalien aikana ja vaalien jälkeen.

 

Pointti kannustaa lukijoitaan äänestämään, sillä vain äänestämällä voit vaikuttaa!

Teksti: Pinja Akkanen

Kuvat: Ehdokkaiden vaalikuvat

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: