Monien kokemusten Ruisrock

 

Ruisrockia vietettiin viime viikonloppuna 49. kerran Turun Ruissalon kansallispuistossa 105 000 juhlijan voimin. Viime vuosina Ruisrockin suurin kävijäryhmä on ollut 18-26 -vuotiaat. Useille heistä, niin kuin meillekin, Ruisrock on yksi kesän kohokohdista. Tämän suurimman kävijäryhmän Ruisrock-kokemukset ovat tuttuja myös niille, jotka eivät ole koskaan käyneet Ruisrockissa. Sosiaalinen media nimittäin täyttyy festivaalin jälkeen aurinkoisista kaverikuvista, joiden kuvateksteissä hehkutetaan kesän parasta viikonloppua. Mutta mitä Ruisrock merkitsee esimerkiksi kokeneelle järjestyksenvalvojalle tai YleX:n radiojuontajalle?

Pekka Mannonen, 47, Hämeenlinna

_DSC0274

Kun Ruisrockin järjestyksenvalvojalta Pekka Mannoselta kysytään, kuinka mones Ruisrock hänellä on meneillään, mies ei osaa vastata. Pekka on tehnyt järjestyksenvalvojan töitä vuodesta 1988 ja hän ollut töissä Ruisrockissa lukuisia kertoja. Vaikka Mannonen työskentelee kesän aikana monilla festivaaleilla, on Ruisrock myös hänelle kesän kohokohta. Pekka nauttii Rantalavan ainutlaatuisesta ympäristöstä ja festivaalin tunnelmasta. Järjestyksenvalvoja pystyy Pekan mukaan nauttimaan myös livemusiikista työn ohella. Viikonlopulta Pekka odottikin eniten Cheekin keikkaa, sillä artistien jäähyväiskeikat ovat aina uniikkeja sekä artistille itselleen että työntekijöille.

Tuula Viitanen, 73, Raisio

_DSC0245

Turusta kotoisin olevalle Tuula Viitaselle Ruisrock on tuttu jo festivaalin alkuajoilta, aina 70-luvulta lähtien. Itse hän on kuitenkin lähtenyt nauttimaan Ruisrockista paikan päälle vasta myöhemmällä iällä. Kun kolme vuotta sitten Tuula Viitasella pamahti 70 vuotta ikää mittariin, päätti hän lähteä ensimmäistä kertaa Ruisrockiin. 70-vuotta on Ruisrockissa nimittäin maaginen ikä, sillä yli 70-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi festareille valitsemanaan festivaalipäivänä. Tuula valitsi festivaalipäiväksi sunnuntain, jolloin on hänen mielestään viikonlopun paras artistikattaus. Viikonlopulta hän odotti erityisesti Jenni Vartiaista, Kaija Koota sekä Olavi Uusivirtaa

Juuso ”Köpi” Kallio, 28, Helsinki

_DSC0266

Porista kotoisin oleva Juuso ”Köpi” Kallio on tunnettu muun muassa NRJ:n ja YleX:n radiojuontajana. Nykyisin Köpi juontaa YleX Aamua yhdessä Ville ”Viki” Eerikkälän kanssa. Köpi on kolmatta kertaa YleX:n kautta töissä Ruisrockissa. Kyseessä ei ole mikä tahansa työ, vaan Köpi esimerkiksi juonsi yhdessä Vikin kanssa artistit Ruisrockin Rantalavalle. Radiojuontajan ammatin yhtenä etupuolena Köpi mainitsee mahdollisuuden todistaa artistien hienoja hetkiä. Yksi tällainen hetki oli viikonloppuna Ruisrockissa, kun Köpille tärkeä bändi Gasellit veti ensimmäisen keikkansa Rantalavalla. Bändin jäsenet olivat ennen keikkaansa erittäin jännittyneitä, mutta poikien nähdessä yleisömeren, aito innostus ja helpotus levisi heidän kasvoillensa.

Karoliina Helenius, 19, Tampere

_DSC0264

Tampereelta kotoisin oleva Karoliina Helenius on yksi Ruisrockin talkoolaisista, joiden ansiosta Ruisrock kirjaimellisesti nousi tänäkin kesänä pystyyn keskelle peltoa. Karoliina on osallistunut kolme kertaa Ruisrockiin, mutta tänä kesänä hän on ensimmäistä kertaa talkootöissä. Talkootyöntekijät työskentelevät kahtena päivänä muun muassa anniskelu- ja siivoustehtävissä, jolloin he voivat kolmantena päivänä keskittyä nauttimaan festivaalista. Karoliina on päässyt talkootyöntekijänä näkemään Ruisrockin sisältäpäin, ja hän haluaakin myös ensi kesänä osallistua Ruisrockiin juuri talkootyöntekijänä. Karoliinan mielestä Ruisrockista erityisen festivaalin tekee tarkkaan mietityt yksityiskohdat, hyvä sää sekä ainutlaatuinen tunnelma.

Teksti: Pinja Akkanen

Kuvat: Sofia Malinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: