Jazztärpit

Jazzit o tääl ny!

Pointin musiikkitoimittaja Vahekoski on tutkinut tarkasti festariohjelmaa ja kerännyt Pointin lukijoille tärpit viikonlopun mielenkiintoisimmista keikoista. Tämän vuoden jazzit saatetaan myydä loppuun, joten hieno tunnelma on luvassa. Festarilippu on opiskelijabudjetilla sijoitus, mutta jazzeista kannattaa ehdottomasti mennä nauttimaan vähintään kerran opiskeluaikana Kirjurinluotoon asti.

TO

Kingston Wall By JJylli, Kuoppis & VHB Kingston Wall kuuluu ehdottomasti maamme legendaarisimpiin ja myyttisimpiin yhtyeisiin. Tämä kolme albumia laulaja Petri Wallin ollessa elossa julkaissut bändi yhdisteli taitavasti virtuoosimaista soitantaa, ysärirokkia sekä vanhaa kunnon 60-luvun psykedeliaa. Nyt jäljellä oleva yhtye saapuu Jazzeille kunnioittamaan Wallin muistoa Von Hertzenin veljesten tukemana.

Archie Shepp Quartet Yksi tämän vuoden kiinnostavimpia festivaaleille saapuvia vanhan liiton jazzareita on Archie Shepp. Taitavana fonistina tunnettu Shepp oli aikanaan tärkeä vaikuttaja free jazz-genren synnylle ja on soittanut muun muassa John Coltranen Ascension-merkkiteoksella, jota pidetään yhtenä parhaista free jazz-levyistä. Jos pidät jazzista silloin kun siinä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita, niin tätä keikkaa ei kannata missata.

PE

Angélique Kidjo: Remain in Light Vuonna 1980 Talking Heads-yhtye julkaisi kuumia rytmejä pursuilevan Remain in Light albuminsa. Tämä albumi teki moneen sen kuulleeseen lähtemättömän vaikutuksen. Beninistä kotoisin olevaan Angélique Kidjoon, joka piti albumista niin paljon että päätti versioida levyn kokonaisuudessaan. Nyt hän tuo tämän afrikkalaisella rytmitajulla ja improvisaatiotaidolla höystetyn versioinnin kesäiseen Kirjurinluotoon. Tätä keikkaa on mahdoton kuunnella aloillaan.

LA

Louis Cole Big Band Viime vuoden Jazzeilla yksi ilahduttavimmista keikoista oli KNOWER-yhtyeen vauhdikas esiintyminen. Nyt mies kaiken takana: yhtyeen rumpali Louis Cole saapuu Jazzeille soolo-materiaalinsa kera. Luvassa on hyvin samankaltaista vauhdikasta funkkia yhdistettynä jazzahtavaan outoiluun. 

Snarky Puppy Yksi modernin jazzin puhutuimmista nimistä Snarky Puppy saapuu ilahduttamaan Jazz-kansaa värikkäällä soundillaan. Viimeksi yhtye esiintyi Jazzeilla vuonna 2016 ja nousi showllaan yhdeksi silloisen festivaalivuoden puhutuimmista nimistä. Yhtye tekee fuusiojazzia rytmikäällä ja nykyaikaisella twistillä mielivaltaisesti genrevaikutteita yhdistellen. 

Miko Vahekoski ja Aleksi Olander

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: