Esittelyssä PATA – Porin akateeminen tanssimusiikin arvostusseura

Tämä on PATA.

Joulukuun neljännen päivän aamuna vuonna 2019 tehtiin jotain, mitä yliopistokeskuksella tapahtuu valitettavan harvoin: järjestettiin uuden opiskelijayhdistyksen perustamiskokous. Porin akateeminen tanssimusiikin arvostusseura eli PATA sai ensimmäisen hallituksensa ja toiminta lähtee vauhdilla käyntiin vuoden 2020 alusta.

– Minulla on ollut idea tällaisen yhdistyksen perustamisesta jo pari vuotta. Olin viime kesänä Helsingissä muutamissa paikallisten opiskelijajärjestöjen järjestämissä teknobileissä, ja niiden innoittamana päätin, että Poriin täytyy myös saada vastaavaa meininkiä. Erityisesti tänä syksynä aloittaneiden fuksien joukosta löytyi heti paljon elektronisesta tanssimusiikista kiinnostunutta porukkaa, joten päätimme ryhtyä tuumasta toimeen, kertoo PATA:n vastavalittu puheenjohtaja Aapo Nissi.

– Porissa ei oikein ole sellaisia baareja, joissa saa kuunnella sellaista musiikkia, mitä haluaisimme kuunnella. Luonnollinen ratkaisu tähän puutteeseen oli, että päätimme alkaa itse järjestämään sellaisia bileitä, jatkaa PATA:n varapuheenjohtaja Iida Laiho.

Yhdistykselle valittiin syyskokouksessa kuusihenkinen hallitus, johon kuuluvat puheenjohtajiston lisäksi hallituksen jäsenet Kaisa Sjögren, Lauri Rautiainen, Ida Hedberg ja Jere Salonen. Yhdistyksen jäsenhankinta on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja hallituksen lisäksi PATA:aan on liittynyt jo muutamia rivijäseniä.

– Yhdistyksen ydintoimintaa tulee olemaan säännölliset PATA-treenit sekä luonnollisesti bileiden järjestäminen. Treeneissä harjoitellaan yhdessä DJ-kamoilla soittamista, suunnitellaan rennosti tulevaa toimintaa ja pidetään hauskaa hyvän musiikin tahdissa. Kun olemme omasta mielestämme valmiita soittamaan julkisesti, suunnitelmissa on alkaa järjestämään PATA-porukalla kaikille avoimia bileitä Porissa, mutta mahdollisesti myös muilla paikkakunnilla. Treeneihin voi hyvin tulla ilman mitään DJ-kokemusta. Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös tehdä PATA-oheistuotteita, liikkeelle lähdetään luultavasti perinteisestä T-paidasta, kertoo Aapo.

PATA ei keskity pelkästään teknomusiikkiin, vaan tarkoituksena on soittaa myös esimerkiksi housea, deep housea ja mahdollisesti myös rappia ja R&B:tä. Tärkeintä on, että musiikki on hyvää ja tanssittavaa, ja sellaista jota ei välttämättä viikonloppuisin kuule Porin yökerhoissa tai keskiviikon opiskelijabileissä.

– Toimintaan halutaan mukaan monipuolisesti eri kulttuurintuotannon osa-alueista kiinnostunutta porukkaa. Bileiden järjestämiseen kuuluu paljon muutakin kuin pelkästään musiikin soittamista, joten jos esimerkiksi bilepaikkojen somistaminen, taiteen tekeminen, graafinen suunnittelu  tai tapahtumamarkkinointi kiinnostaa, niin laita ehdottomasti koodia, kannustaa Aapo.

PATA määrittelee tärkeimmäksi tavoitteekseen tuoda hyviä uusia viboja Porin bileskeneen. Toiminta lähtee virallisesti käyntiin vuoden 2020 alussa, ja sopivia bilepaikkoja on jo lähdetty kartoittamaan. Elektronisen musiikin tahdissa tanssitaan PATA-bileissä ensimmäistä kertaa näillä näkymin jo alkuvuodesta.

Miten mukaan toimintaan?

Jos kiinnostuit, helpoiten mukaan toimintaan pääsee tässä vaiheessa laittamalla Aapolle viestiä Whatsapissa (050 5366696).

Toiminta on ensisijaisesti suunnattu Turun yliopiston opiskelijoille, mutta myös muut kiinnostuneet voivat liittyä yhdistykseen. PATA:n tarkoituksena on liittyä TYY:n alajärjestöksi ensi vuonna.

PATA hioo somekanavansa julkaisukuntoon joululoman aikana, joten lisätietoja toiminnasta on tulossa lähiaikoina. Stay tuned!

– Lämpimästi tervetuloa mukaan PATA:n toimintaan! Voit liittyä joko yhdistyksen jäseneksi, tai tulla mukaan bileisiin ilman jäsenyyttä, kannustaa hallituksen jäsen Jere.

Teksti: Aleksi Olander

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: