Tiistai – mikä oiva mahdollisuuksien päivä tehdä hyvää! (FIN/EN)

Voiko joulun alla olla parempaa mahdollisuutta viettää tiistaita kuin tekemällä hyvää? 

Ei ainakaan Turun Kauppakorkeakoulun Porin yksikön Entrepreneurial Opportunities -kurssilaisten mielestä. Joulukuisena tiistaina 3.12. he viettivät Opportunities Day -päivää, jolloin tarkoituksena oli heittäytyä hetkiin ja tarttua mahdollisuuksiin erilaisten projektien ja tehtävien parissa. 

Katharina Vogel on vaihto-oppilas Passaun yliopistosta Saksassa, jossa hän opiskelee maisteritutkintoaan Business Administration -linjalla. Yhdessä kurssiryhmäläistensä Krista Haarnion, Heini Turusen ynnä muiden kanssa he halusivat keskittyä Opportunities Day -päivänä erityisesti luomaan joulun henkeä ympärilleen osallistumalla hyväntekeväisyysprojekteihin.   

Ryhmäläiset valitsivat kohteikseen ikäryhmien ääripäät – ne jotka ovat jo monta joulua viettäneet sekä ne, joilla on jouluja vielä aimo kasa edessä. Katharina, Krista ja Heini vierailivat ensin ryhmänsä kanssa vanhempien ihmisten palvelutalo Ruskakodissa, ja sen jälkeen kantoivat kortensa kuuseen osallistumalla Joulupuu-keräykseen. 

”Meidät otettiin lämpimästi ja innokkaasti vastaan Ruskakodissa,” Katharina kertoo. ”Asukkaat kertoivat ettei heillä omaistensa lisäksi usein käy muita vieraita, joten yhdessä vietetty jouluinen kahvi- ja keskusteluhetki oli heille iloista vaihtelua. Ruskakodissa oli käynnissä ammattiesiintyjien vetämä joululauluilta, jossa autoimme jakamalla laulusanoja, tietenkin laulamalla mukana ja lopulta kahvittelemalla yhdessä. Annoimme asukkaille siis aikaamme, ja kielimuurista huolimatta he olivat hyvin kiinnostuneita vieraistaan.” 

Ruskakodissa vierailleet opiskelijat toteavatkin että erityisen ilostuttavaa oli kuulla asukkailta miten hyvin he viihtyvät kodissaan, ja miten onnellisina he tuntuivat viettävän joulun alusaikaa. 

Opiskelijoiden seuraava etappi hyväntekeväisyys-polulla Joulupuu-keräykseen osallistuminen. Vuodesta 2000 alkaen toteutettu kampanja kerää lahjoja vähävaraisille lapsille, jotka eivät välttämättä muuten saisi lahjoja perheen vähävaraisuuden takia. Joulupuu-keräyksen kautta joulumielen ja ilon levittäminen on hyvin yksinkertaista: keräyspaikalla on kirjaimellisesti joulupuu josta lahjoittaja voi ottaa itselleen lapun, josta käy ilmi lahjansaajan ikä ja sukupuoli. Lahja palautetaan paketoituna ja niin että päällä lukee mitä lahja sisältää takaisin keräyspisteelle. Sosiaalitoimi vie lahjan lahjottavalle lähempänä joulua. 

”Osallistuimme Joulupuu-keräykseen K-Citymarket Puuvillassa koska se oli kätevästi lähellä,” Katharina sanoo. ”Osallistuminen oli todella helppoa; keräyspisteellä oli inspiraatiolista jossa vinkattiin mitä kunkin ikäryhmän lapsille voi ostaa. Joulupuu-keräys oli vaivatonta ja helppoa, etenkin kun miettii miten paljon iloa se lapsille tuo!”

Katharina, Krista ja Heini yhdessä ryhmäläistensä kanssa haluavatkin haastaa muut osallistumaan Joulupuu-keräykseen. Keräys on käynnissä sunnuntaihin 8.12. asti, ja keräyspisteitä on useita. Osallistua voi K-Citymarket Puuvillan lisäksi esimerkiksi Prisma Mikkolassa, Prisma Länsi-Porissa sekä K-Citymarket Mikkolassa. Lisätietoa ja lähimmän keräyspaikan voi kurkistaa Joulupuun verkkosivuilta

Opportunities for giving – and singing 

Is there a better opportunity to take than one that brings joy to those around you? 

Definitely not, if you ask a group of students from the Entrepreneurial Opportunities -course at Turku School of Economics in Pori. On Tuesday 3rd of December, the ’Opportunity Day’, the course participants were sent to seize the day by participating in different tasks and projects around Pori.

Katharina Vogel is an exchange student, hailing from the University of Passau in Germany where she studies M.Sc. in Business Administration. Together with her course group including Krista Haarnio and Heini Turunen amongst others, they wanted to focus on charitable projects and opportunities. 

Merrily fitting the season of pre-Christmas, a time perfect for giving, they set out to bring joy to two opposite age groups – those with several Christmasses behind them, and those with many more Christmasses ahead. Together with their group, Katharina, Heini and Krista first visited the elderly care home Ruskakoti where they took part in a festive sing-along event. Carrying on from carrols, they then got involved with the Joulupuu (’Christmas tree’) charity collection project which aims to bring joy children of less-fortunate families. 

”Ruskakoti was very open to working with us, and we received such a warm welcome. The residents did tell us that they do not have many other visitors aside from relatives, so they were happy to have us over for coffee and conversation,” Katharina says. ”We visited them whilst they had a sing-along evening with professional performers, helping hand out the lyric sheets and joining in on the songs, and then just giving them our time. Despite language barriers, the residents were interested to hearing from all of us, including us German visitors.”

The group of students say they were especially happy in hearing that the Ruskakoti residents are happy and feel good at home – the reward of feeling the joy on pre-Christmas time was incredibly rewarding.   

After Ruskakoti, the group took the opportunity to spread festive spirit to children. Joulupuu is a charity campaign that has been held since 2000, providing gifts to children who might otherwise not be able to receive anything for Christmas due to the financial situation of their families. There are collection locations all over Finland, including several in Pori. 

The idea is very simple: people wanting to donate visit a collection point (a literal Christmas tree) and choose a person to give a gift to. They will know the age and gender, and then bring back a gift to the participant – packaged accordingly and festively, with a little note saying what the package contains. Everything is anonymous and the gifts will then be provided to the receivers closer to Christmas by social services, ensuring no child is left sad on the merriest time of the year. 

”We visited the Joulupuu in K-Citymarket Puuvilla in the Puuvilla shopping centre, as it’s so close to the university,” Katharina explains. ”There was a good inspiration list as well on what to get for different age groups next to the tree, so it was all very easy. Not a huge effort considering how much joy it will bring!” 

The group would want to challenge more people to participate on the Joulupuu campaign. The campaign is on-going until Sunday the 8th December, and in addition to K-Citymarket Puuvilla, collection points also include Prisma Mikkola, Prisma Länsi-Pori, K-Citymarket Mikkola and many others. For more information about Joulupuu and to check the nearest collection point, visit Joulupuu

Teksti: Sanna Aaltonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: