Malminpää Block Party

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Ilmassa tuoksuu kesäinen sekoitus kuumenevaa grilliä ja maalihöyryjä. Äänimaailmassa yhdistyvät musiikki, iloinen puheensorina, satunnainen koiran haukahdus ja spraymaalipullojen suhina. Kylmä juoma virkistää graffititaiteilijoita työssään ihailevaa kesänauttijaa. Iho tuoksuu auringolta.

Tervetuloa Malminpää Block Partyyn!

Katariinankadun ja Äestäjänkadun kulmassa sijaitsevan entisen autokorjaamon urbaani miljöö tarjoaa oivat puitteet koko kaupungin yhteiseen pihajuhlaan. Yhtä erityislaatuiselta, kuin suomalaisen kesän lämpö näin aikaisin kesäkuussa ilman vesisadetta, tuntuu myös tuulahdus jotain uutta ja erikoista Porissa.

Piha-alueella näkee porilaisuutta monimuotoisesti. Paikalla on vanhempaa herras- ja rouvasväkeä tyylikkäine hattuineen, lapsiperheitä, nuoria ja nuorekkaita kaupunkilaisia. Erilaisia ihmisiä tuntuu yhdistävän yksi asia: kaikilla on kivaa. Kesäauringon alla turvavälien päästä toisistaan istuskelevat ja makoilevat ihmiset tuntuvat sisäistäneen Malminpää Block Partyn ajatuksen: ole sellainen kuin olet ja nauti.

 

Malminpää Block Partyn humuun voi ja kannattaa osallistua vielä tänään perjantaina 12.6.2020. Hippalot alkavat klo 15:00 ja loppuvat klo 21:00. Viihtyvyyttä rytmittää eilisen tavoin livemusiikki. Grilli on kuumana, joten kannattaa pakata mukaan omat makkarat ja soijanakit.

Tapahtuman takana on porilainen kulttuurikombo Boris & Borelia, joka osallistui myös esimerkiksi ilmapalloinstallaatio-taideteokseen Pointerin ja muiden opiskelijajärjestöjen kanssa vappuna 2020. Boris&Borelia on osa Porin kaupungin ja EU:n yhteistä kansainvälistä UrbCulturalPlanning-hanketta, jonka tavoitteena on elävöittää rakkaan teollisuuskaupunkimme katuja, tuoden kulttuurisuunnittelun vahvemmin osaksi kaupunkien kehittämistyötä.

Malminpää Block Party sai ensisysäyksensä graffititaiteilijoiden toiveesta saada taidettaan esille. Purkutuomiota odottava autioitunut talo maalaussormia kutkuttavine suurine pintoineen oli erinomainen esittelytila, ja sen ympärille rakennettiin kummallisen koronakevään jälkeen jotain piristävää.

Boris & Borelian meininkiin ja tuleviin tapahtumiin pääsee helpoiten mukaan ottamalla sometilit seurantaan. Facebookissa Boris & Borelia ja Instagramissa  @boris_borelia

Teksti: Sanna Aaltonen

Kuvat: Essi Aaltonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: