Pointerin Kestävän kehityksen viikko 2020 – Mitä, missä ja milloin

Sanaparia ”kestävä kehitys” on viimeisten vuosien aikana esiintynyt vähän kaikkialla. Usein tuntuu, että valtavan kattoajatuksen alle mahtuu käsittämätön määrä asioita, joista moni saattaa jäädä etäiseksi konkreettisessa arkielämässä. Pointerin Kestävän kehityksen viikkoa 2020 vietetään 12.-16.10.2020, ja viikon tarkoituksena on esitellä helppoja käytännän keinoja, joilla jokainen voi tehdä hieman enemmän yhteisen maapallomme kestävyyden eteen. #PointerinKeKe2020 -viikkoa vietetään samaan aikaan TYYn Kestävän kehityksen viikon kanssa.

Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan yksinkertaistettuna toimimista tavalla, joka mahdollistaa nykyisille ja tuleville sukupolville mahdollisuudet hyvään elämään. Usein kestävä kehitys jaotellaan kolmeen pääteemaan: ekologiseen, taloudelliseen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen.  

Pointerin Kestävän kehityksen viikolla jokaiselle viikonpäivälle on oma teemansa, joka kuvastaa kestävään kehitykseen kuuluvia moninaisia osa-alueita, joiden saralla yksilöt voivat vaikuttaa omilla valinnoillaan. Teemoja ovat liikkuminen, luonnon arvostus, kulttuuri, kulutus sekä ruoka ja juoma.

Ensimmäistä vuottaan Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikössä opiskeleva Viivi Puustinen oli heti mukana Kestävän kehityksen viikon suunnitteluryhmässä. ”Saimme nopealla aikataululla mukaan kaikki yliopistokeskuksen toimijat,” hän iloitsee. ”Oli hienoa huomata keskusteluiden kautta, miten paljon näitä asioita jokapäiväisessä toiminnassa jo moni miettii, ja miten innokkaasti yhteistyötoimijat lähtivät mukaan tähän tärkeään viikkoon.”

Viivi Puustinen oli mukana suunnittelemassa #PointerinKeKe2020 -viikkoa. Matka yliopistokeskukselle taittuu tietenkin pyörällä.

#PointerinKeKe2020 -viikon aikana järjestetään some-kampanjoiden lisäksi myös fyysisisiä tapahtumia. Keskiviikkona tarjolla on englanninkielinen verkkoluento kiertotaloudesta ”The role of Circular Economy in the life of a Consumer”. Kulttuurien kohtaamisesta kertova elokuva Jäähyväiset puolestaan on Pointerin kuukauden kulttuurikeissin aiheena keskiviikkoillalla Kinokellarissa.

Torstaina Opiskelijatalo Saikulla järjestetään iltakirppis klo 17-20:00. Pointerin jäsenet voivat varata myyntipöydän maksutta, ja halutessaan jättää myymättä jääneet tavarat lahjoitettavaksi jälkeenpäin hyväntekeväisyyteen. Tarkoitus on muistuttaa ja mahdollistaa kestävämpiä kulutusmuotoja, ja ostoksille ovat tervetulleita ihan kaikki.

Kestävät valinnat eivät tietenkään ole aikaan ja teemaviikkoihin sidottuja, vaan niitä kannattaa pyrkiä toteuttamaan arjessa joka päivä!

”Esimerkiksi koko viikon ajan on yliopistokeskuksen aulassa tarjolla kierrätysmahdollisuuksia ja -vinkkejä. Veikko Lehti lähti mukaan yhteistyöhön antamalla käyttöön SER-kierrätysastioita, joihin voi tuoda hankalasti muuten kierrätettävää elektroniikkajätettä,” kertoo Viivi Puustinen. ”Samoin yliopistokeskuksen palvelukeskus RTK-Palvelut Oy laajensi aulan kierrätyspistettä tälle viikolle niin, että siihen voi tuoda myös vaikkapa käytettyjä paristoja.”

Muita koko viikon pieniä iloisia tekoja voi tehdä esimerkiksi koulu- tai työmatkapyöräilyn merkeissä. Ravintola Sofiassa saa myös alennusta omaan kuppiin ostetusta kahvista tai teestä. Oman mukin unohtuessa Ravintola Sofia lohduttaa, että heidän kertakäyttömukinsa ovat myös kokonaan kierrätettäviä kansineen.

Viikkoon voi osallistua tapahtumien lisäksi digitaalisesti: omia vinkkejään voi jakaa merkitsemällä julkaisut #PointerinKeKe2020 ja @pointer_ry

Teksti: Sanna Aaltonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: