Kestävän kehityksen viikko tulee jälleen – katsaus viikon tapahtumiin

Pointer ry järjestää jo toista vuotta putkeen kestävän kehityksen viikon, joka kulkee kampuksella nimellä keke-viikko. Viime vuonna ensimmäistä kestävän kehityksen viikkoa lähtivät suunnittelemaan yliopistokeskuksen opiskelijat Sanna Aaltonen ja Viivi Puustinen. Aaltosen mukaan idea lähti siitä, kun hän huomasi Turun ylioppilasyhdistyksen viettävän viikkoa Turun päässä ja ajatus samanlaisesta viikosta Porin kampuksella herätti innostusta.

Viikon tarkoituksena on Aaltosen mukaan tehdä teema tutuksi opiskelijoille sekä jakaa neuvoja siitä, mitä kestävän kehityksen keinoja jokainen voisi käyttää päivittäisessä arkielämässään:

”Tarkoitus on tehdä viikko opiskelijoille tutuksi sen eri aspekteilta ja niin, että opiskelijat ymmärtäisivät, että itse voi tehdä paljonkin arjen juttuja kestävän kehityksen edistämiseksi.”

Tänä vuonna keke-viikon aikana on tarjolla seuraavanlaista ohjelmaa:

Maanantaina 8.11. ohjelmassa on kirppisapprot, jossa kierrämme kirpputoreja Porin keskustan alueella. Kierros alkaa kello 15 ensimmäisestä kohteesta eli Punaisen Ristin kirpputorilta, joka sijaitsee osoitteessa Antinkatu 9. Approt kestävät klo 15-17 ja tarkoituksena on kiertää neljä kirpputoria. Emme halua kannustaa ketään turhaan kuluttamiseen eli näillä approilla ei ole tarkoitus ostaa joka paikasta jotain – riittää, että otat kuvan tapahtumasta haalarimerkin lunastamiseksi.

Tiistainan 9.11. yliopistokeskuksen aulassa järjestetään klo 12-14.30 kestävän kehityksen messut. Olemme kutsuneet infopisteille monipuolisesti erilaisia kestävään kehitykseen liittyviä toimijoita. Messuille ovat osallistumassa muun muassa Satakunnan Seta, Satakunnan eläinsuojeluyhdistys SatEsy, Porin kaupunki, Satakunnan monikulttuuriyhdistys sekä muutama Mielen päällä -hankkeen tuutori. Yliopistokeskuksen ala-aulassa on myös luomukahvitarjoilua omaan mukiin ja ”tuo tullessas, vie mennessäs” -nurkka, josta voi löytää kierrätettyjä aarteita koko viikon ajan!

Keskiviikkona 10.11. PorKy ja Kulma esittelevät vinkkejä kestävään ruokailuun ja ruokaostosten tekemiseen Instagram-tileillään. Kannattaa siis seurata @porinkylterit ja @kulma_ry Instagramissa!

Torstaina 11.11. pääsemme viettämään yhdessä leffailtaa opiskelijatalo Saikulle. Katsomme ilmastodokumentin ja leffaherkkuina tarjoilemme vegaanisia herkkuja. Leffailta alkaa klo 18.00 ja tapahtuma on täysin ilmainen. Tervetuloa viettämään iltaa kanssamme. Ilmoittautumis linkin löydät keke-tapahtuman Facebook sivuilta.

Perjantaina 12.11. puetaan kierrätetyn muodin aarteet päälle!

Lauantaina 13.11. teema on luontopäivä. Päivän aikana kannattaa käydä vilkuilemassa Pointerin Instagram-tarinoita ja poimia mukaan tärkeimmät tärpit ekologisesta kestävyydestä ja miten sitä voi omassa toiminnassaan huomioida ja ylläpitää. Luvassa on myös itsenäisesti toteutettava roskaretki -haaste, josta infotaan lisää ennen keke-viikon alkamista.

Sunnuntaina 14.11. vietetään isänpäivää. Sen kunniaksi Pointer jakaa päivän aikana isien parhaita kestävän kehityksen vinkkejä Instagram-tarinoissaan.

Näiden lisäksi keke-viikon viettoa siivittämään julkaisemme hauskan bingon, jota täyttämällä saa vinkkejä pieniin ja isompiinkin arjen tekoihin ja kestävämpiin valintoihin. Pyyteettömyys on aina hyvä asia, mutta bingolapun täyttämällä on myös askeleen lähempänä keke-viikon huikean haalarimerkin lunastamista. Bingo julkaistaan Pointerin Instagramissa.

Bonuksena jokainen keke-viikon tapahtumiin osallistuja saa haalarimerkin osallistuttuaan vähintään kolmeen viikon tapahtumaan tai tempaukseen.

Tule viettämään kanssamme kestävän kehityksen viikkoa 8.11.-14.11.2021!

Teksti: Anna-Rosa Eerikäinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: