”Jaa meillä oli mukavaa! ” Pointti testasi Iskelmäfestarit


Pointtilaiset olivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa testaamassa Porin Iskelmä festareiden tunnelmaa ja menoa. Iskelmäfestarit on alunperin järjestetty vain Himoksella. Poriin Iskelmäfestarit ovat rantautuneet jo kolmena kesänä peräkkäin, kuitenkaan Himosta syrjäyttämättä.

Porin festarit olivat jälleen loppuunmyyty keräten jopa 13 000 kävijää. Viikonlopun aikana lavalla nähtiin mm. Olavi Uusivirta, Haloo Helsinki, Maija Vilkkumaa ja Juha Tapio.

Haastattelimme tunnelmasta nauttivia festarivierailijoita. Joukosta erottui neonkeltaisiin tiimipaitoihin pukeutuneet turkulainen ystäväporukka, jotka olivat käyneet Himoksen Iskelmäfestareilla aikaisempina vuosina. ”Tultiin nyt vertaamaan Poria ja Himosta keskenään”, porukan osallistuja kujeili. Tiimipaidat ovat kuulemma varta vasten joka vuoden festareille suunniteltu. Tänä vuonna paidoissa luki ”ässänä paikalla” , jotta porilaiseen joukkoon olisi helpompi sulautua.

Samu Haber yritti myös soluttautua porilaiseen mielenmaisemaan. Hänellä oli keikan loppuhuipennuksessa mukana Jami Virtanen ja Leevi Viitala Porin Ässistä. He lauloivat Haberin kanssa kappaleen Purjeissa.

Samu Haberin keikalle pääsivät jopa Ässien pelaajat esiintymään.


”Joo MaiJa oN Hyvä-Maija on hyvä”, vastasivat eräät tutut opiskelijat kysymykseen, ketä tai mitä odotatte festareilta? Kysymystämme piti muutamaan otteeseen tarkentaa, sillä ensimmäinen vastaus kysymykseen oli kauniita naisia. Mutta olihan Maija Vilkkumaa hyvä! Hän oli pukeutunut pinkkiin kireään nahkamaiseen haalariin. Maija esitti taustalaulajineen muun muassa klassikon Ingalssin Laura. Kohokohtana keikalla hän ”crowdsurffasi” jättimäisen kuplan sisällä!

Kukkapantoihin sonnustautuneet porilaiset nuoret naiset olivat paikalla edellisvuosien tapaan. ”Me ollaan pitääs hauskaa ja meil oli viime vuonna nii kivaa, et päätettiin tulla uudestaan.” He odottivat illalta erityisesti Juha Tapion keikkaa.

Toimittajat Siiri ja Julia nauttivat ajastaan festareilla.


Meillä Pointin toimittajilla oli erityisen kivaa. Viikonlopun yllättäjä oli ehdottomasti edellä mainittu Maija Vilkkumaa, jonka lisäksi mainittava on Haloo Helsingin upea lauantain päätöskeikka.

Lauantain sateinen sää ei hiljentänyt festarikansaa perjantain auringonpaisteen jälkeen. Kiitos Iskelmäfestarit ja nähdään taas ensi vuonna!

Teksti & kuvat: Siiri Rokkanen & Julia Pajunen

Jätä kommentti

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

Ylös ↑