Herralaan luvassa lisää bileitä

Herrala on tunnettu kimppa-asunto Porin viidennessä kaupunginosassa. Vuodesta 2007 Herralassa on asunut muun muassa monia tunnettuja kyltereitä, puheenjohtajia ja hallituksen jäseniä.
Herrala on tullut tunnetuksi ennen kaikkea hyvistä bileistään toimiessaan vuosien ajan Porkylaisten epävirallisena jatkopaikkana. Nyt Herralassa puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, sillä talon neljästä asukkaasta kolme on muuttamassa pois.


Asunnon tulevia asukkaita on Porin Kylterien kolmannen vuosikurssin opiskelija Jussi Hedman ja toisen vuoden opiskelija Jere Sulasalmi.
Jussi on toiminut Porkyn hallituksessa varapuheenjohtajana vuonna 2023. Tällä hetkellä hän toimii Pointerin hallituksen puheenjohtajana sekä Tyy:n edustajistossa jäsenenä. Jere puolestaan on toiminut viime vuonna myynti- ja markkinointitiimissä ja tänä vuonna Porin Kylterien talousvastaavana. Molemmat ovat siis aktiivisia vaikuttajia Porin opiskelijaelämässä.

Jussi ja Jere saivat molemmat kuulla vapautuvasta huoneesta, kun silloinen asukas laittoi viestiä. Muuttohalukkuus ei syntynyt Jussilla yllättäen, vaan oli ollut hänellä mielessä pidemmän aikaa. Jere puolestaan kertoi, että muuttaminen on aina kiinnostanut häntä, vaikka ei mielestään ollutkaan sitä ääneen sanonut ja siksi kutsu tulikin hänelle iloisena yllätyksenä.


Kumpikaan muuttajista ei ole ennen asunut kimppa-asunnossa ja lopulliseen päätökseen muuttaa vaikutti muun muassa halpa vuokra ja halu jatkaa perinnettä. Herralassa on asunut jo vuosia tunnettuja Porkylaisia ja perinnettä on tärkeä jatkaa tulevaisuudessakin.

”Tää oli vähän semmoinen ainutlaatuinen mahdollisuus. Kerran kun näinkin hyvän porukan kanssa pääsee muuttamaan, niin tämä on omanlaisensa kokemus varmasti”, Jere mainitsi.

Jatkoilla Herralassa.


Kimppa-asumisen ja Herralan hyviksi puoliksi Jussi kokee sen, että asunto on iso ja jossa voidaan järkätä muun muassa opiskelijatapahtumien jatkoja, jotka ovat viime vuosina jääneet ikävällä tavalla vähäisiksi.

Molemmat tietävät uusien asukkaiden olevan fiksua porukkaa, eivätkä usko että heidän kanssaan tulee ongelmia. Jussi sekä Jere luonnehtivat tulevia asukkaita suhteellisen rauhallisiksi persooniksi ja suhteellisen samantyyppisiksi ihmisiksi. Mikäli jotain konflikteja tulee, ne saadaan varmasti sovittua asiallisesti ja erilaiset pattitilanteet saadaan ratkaistua ilman isompaa draamaa.

Jerelle kämppäkaverien ennalta tunteminen helpotti muuttopäätöstä pienen mietinnän jälkeen, eikä hän olisi edes harkinnut muuttoa täysin tuntemattomien kanssa. Hän uskoo, että pääsee nyt tutustumaan entistä paremmin kämppäkavereihinsa ja porukka tiivistyy entisestään ajan mittaan.

”Jos jotain haasteita tulee, niin ne tulevat varmastikin arjessa, sillä on tärkeää luottaa siihen, että omat jäljet siivotaan ja kotityöt jakautuvat tasan ja kaikki asiat pysyvät kondiksessa. Tämä lisäksi pidetään yhteisiä siivouspäiviä, jolloin siivotaan koko kämppä perusteellisemmin”, Pointerin puheenjohtajana toimiva Jussi kertoo.

Molemmat muuttajat uskovat, että asukkaat tulevat tekemään paljon asioita yhdessä.
”Muun muassa olkkarissa tullaan aika paljon varmaan hengailemaan, mutta sitten tietenkin omassa rauhassa pystyy kumminkin tekemään muun muassa kouluhommia, koska kaikilla on oma huone”.

Jere suhtautui asiaan samanmielisesti. ”Se kuinka paljon tullaan tekemään yhdessä, riippuu varmasti aika paljon jokaisen luonteesta. Tulee varmasti olemaan myös päiviä, jolloin ei välttämättä jaksa olla kovin sosiaalinen. Niin on sitten vastapainoksi niitä omia juttuja, mitä haluaa tehdä omissa oloissa”.

Lopuksi vielä se tärkein. Biletetäänkö Herralassa jatkossakin?

”Kyllä tarkoitus olisi. Nyt kun saadaan sinne taas vähän nuorempaa verta, niin voidaan taas herättää henkiin Herralan kulttuuria. Olisi tärkeää saada herätettyä taloon sitä samaa henkeä, joka siellä on aikaisempina vuosina ollut”, Jussi sanoo toiveikkaana.

”Juu, ihan varmasti biletetään, kun katsoo, minkälaista porukkaa siellä nyt tulee olemaan. Tulee varmasti paljon semmoisia ekstra juhlia myös ja että saataisiin elvytettyä sitä toimintaa. Vanhempien vuosikurssien opiskelijat ovat tykänneet myös ihan hengata siellä, että jos sitä samanlaista kulttuuria saisi sitten jatkettua myös uusien vuosikurssien kanssa”, Jere komppaa.

Mikä?

Herrala, yhteistä asumista jo vuodesta 2007.
Nimestään huolimatta talossa on asunut myös naisia.
Sijaitsee Herralahdenkadulla
Puutalo
Lämpiää sähköllä

Teksti: Eero Laurila

Kuvat: Pointin arkisto & Eero Laurila

Jätä kommentti

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑